Menu
Your Cart

Over SD TeamsportSD Sportswear is de Nederlandse importeur van Acerbis Sport, Luanvi Sport en Rhino Rugby. Daarnaast zijn wij landelijk verdeler van een zeer groot aanbod in training- en wedstrijdmaterialen voor vrijwel elke sport.

Acerbis Sport.

SD Sportswear kent een lange historie met het Italiaanse merk Acerbis Sport.
Acerbis Italia S.p.A. kent zijn oorsprong in productie van motorsportkleding- en materialen en op dit gebied een van de grootste merken wereldwijd. In 2006 ontstond de eerste samenwerking met destijds een serie-B vereniging waarvan de oprichter Franco Acerbis voorzitter en hoofdsponsor is.

Inmiddels ruim 10 jaar verder is het merk niet meer weg te denken uit de sport in het algemeen en werd om die reden de businessunit Acerbis Football omgedoopt tot Acerbis Sport in 2016 en kent het merk een wereldwijde distributie met 4 eigen (productie) vestigingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bergamo waar 270 personeelsleden werkzaam zijn en levert men aan 86 landen wereldwijd.

Belangrijkste kenmerken van Acerbis zijn onder andere de stijlvolle afwerking en design, een extreem hoge kwaliteit/levensduur en vooruitstrevende technieken op het gebied van materialen. Daarnaast leveren zij de belangrijkste productgroepen als NOOS (Never-Out-Of-Stock) waarmee wij in de piekperiode een uitlevering konden realiseren van 97% in 2019.

SD Sportswear.

SD Sportswear werd als een van de eerste importeurs aangesteld binnen Europa. Oprichter Burns Deinum nam, na een jarenlange managementfunctie bij een multinational, het besluit om van zijn hobby zijn werk te maken. SD Sportswear startte zoals vele bedrijven vanaf de “keukentafel” en al snel werden de eerste samenwerkingen gesloten met voornamelijk voetbalverenigingen die tot op de dag van vandaag nog tot ons klantenbestand behoren. Te denken valt dan aan 2e en 3e divisieclubs zoals vv IJsselmeervogels en VVOG.

Na een kleine verhuizing in 2012 werd in 2014 besloten te verhuizen naar het huidige pand in Harderwijk waar tevens het andere partnerbedrijf SD Promotion (textiel drukkerij) werd ondergebracht. Verkoop, showroom, magazijn en productie vonden vanaf dat jaar onder 1 dak plaats.

Het merk kreeg een landelijke “boost” vanwege ons technical sponsorship met Heracles Almelo (2015). Daarnaast zijn wij sterk actief geworden in basketbal en sloten wij in 2019 een samenwerking af met Landstede Hammers, als kersverse landskampioen, om onze activiteiten kracht bij te zetten.

SD Sportswear werkt op een intensieve, misschien wel unieke wijze samen met verenigingen. Het is onze doelstelling om samen te werken (2.0) Naast samen winnen streven wij naar een optimaal commercieel en winstgevend partnership.

Zo initieerden wij de eerste “on-road” shows waarbij onze beide bedrijven actief aanwezig zijn bij elke vereniging voor verkoop en het gelijktijdig bedrukken van kleding. Uiteraard met een interessant verdienmodel voor de vereniging die anders een detaillist zou zijn toegekomen. Naast deze bonus constructie startten wij al snel met de gratis club webshops die bij diverse verenigingen staan als een huis en jaarlijks zorgen voor een zeer interessante inkomstenbron bovenop de standaard sponsoring. Het is ons concept die in 2015 heeft geresulteerd in ons mission statement “Create Business Together”.

Daarnaast zijn wij sterk actief als partner en sponsor voor jeugdopleidingen en ondersteunen wij ook diverse maatschappelijke initiatieven voor onder andere mensen aan de rand van onze samenleving. Sport verbind tenslotte.

Voor de toekomst willen wij ons met name verder ontwikkelen via onze verenigingen welke feitelijk onze beste ambassadeurs zijn voor ons bedrijf. Ons klanttevredenheidsonderzoek laat zien dat de samenwerking met SD Sportswear vooral gewaardeerd word op basis van leverbetrouwbaarheid, snelle opvolging en creatief meedenken. Waar de prijs/kwaliteitsverhouding vaak een eerste meetpunt is, blijkt ons concept juist de basis te zijn voor een jarenlange samenwerking.

Iets waar wij als SD Sportswear enorm trots op zijn.


SD Sportswear

Fahrenheitstraat 6-8

3846 BN Harderwijk

KvK-nummer 69088608